В Україні очікується незначне похолодання: прогноз погоди на завтра

У Києві температура повітря підніметься до 34 градусів
В Україні очікується незначне похолодання: прогноз погоди на завтра
Літо / Фото: Pexels

У середу, 5 липня, у західних областях України очікується незначне похолодання, дощі та грози.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Вже завтра нова, свіжа повітряна маса почне заходити в Україну! У західних областях 6-го липня температура повітря через прихід атмосферного фронту із заходу Європи знизиться до +22+27 градусів. На решті території спека триматиметься, проте на Івана, 7-го липня, у північних та центральних областях також стане легше дихати, спека послабне. Щоправда, на Півдні та Сході висока температура повітря залишиться - але це нормально для наявного періоду року, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що в західних регіонах та на Вінниччині очікується короткочасні дощі та грози.

Оскільки контрасти температурні - значні, через це при грозах можливі зливи, град і шквали. Не легковажте прогнозом. Ввечері 6-го липня опади і явища дійдуть до Житомирщини, Чернігівщини, Київщини, Кропивницького з районами. На решті території України пануватиме суха сонячна погода, - пояснила вона.

У Києві очікується найгарячіший день перед похолоданням. Стовпчики термометрів покажуть від 32 до 34 градусів тепла, проте ввечері будуть грозові дощі.

А на Івана, 7-го липня, температура повітря в Києві знизиться до +22+24 градусів. Така істотна зміна погоди супроводжуватиметься, окрім похолодання, гроз, поривчастого вітру, ще й стрибками атмосферного тиску. Також на завтра обіцяють завітати на Землю магнітні бурі, - додала вона.
Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.
1