Якою буде погода в Україні до кінця тижня

Спека скоро зміниться прохолодою
Якою буде погода в Україні до кінця тижня
Погода, відпочинок, млин Фото: Natalka Kovalchuk (facebook.com/natalka.kovalchuk140)
4 Липня 2022, 07:12
читать на русском

Спекотна погода в Україні до кінця тижня зміниться відносною прохолодою, очікуються дощі.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, до кінця першої декади липня на території нашої країни спостерігатимуться "малоактивні процеси в атмосфері з переважанням місцевих повітряних мас".

Поле атмосферного тиску очікується у розмитому стані, але поступово ближче до вихідних спостерігатиметься розвиток циклонічності над Чорним морем, внаслідок чого підвищиться ймовірність дощів у більшості областей. Проте найбільшу кількість опадів впродовж тижня слід очікувати у західних та північних регіонах України. Водночас на сході та півдні посилиться надходження спекотного повітря з території країн Балканського півострова. Вдень стовпчики термометрів сягатимуть позначки 35 градусів і навіть вище.

Таким чином, очікується найпотужніша хвиля спеки з початку літа, - додав він.

У понеділок, 4 липня, на всій території України опадів не передбачається. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря помітно підвищиться: вночі мінімальні значення виявляться в межах 15-20 градусів, денна температура становитиме 28-33, у південних областях місцями до 35.

У вівторок, 5 липня, на більшій частині України утримається погода без опадів і лише у другій половині дня та ввечері у західних областях очікуються грозові дощі, місцями з градом та у супроводі шквалів до 15-20 м/с. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме 16-21, на півдні до +23 градусів; вдень максимальні значення коливатимуться в межах 29-34, у південних, центральних та Вінницькій областях спека посилиться до 35-37 градусів.

У середу, 6 липня, малорухомий атмосферний фронт стане причиною дощової погоди у західних областях, вдень також у північних регіонах України. На решті території країни буде сухо та спекотно. Вітер південно-східний, у західних областях північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме 16-21, у південній частині до 23 градусів; вдень у західних областях похолодає до 15-20, на решті України 30-35 градусів, в Одеській та Миколаївській областях місцями 36-38 градусів.

У четвер, 7 липня, короткочасні дощі пройдуть у центральних областях та на півночі Лівобережжя країни. Місцями опади супроводжуватимуться грозами та шквалистим посиленням вітру до 15-20 м/с. Температурний фон знову виявиться плямистим по території. Вночі повітря охолоне до 13-18, у західних областях 9-14 градусів, на сході та півдні 17-22. Вдень максимальна температура становитиме 23-28 градусів, у південних та східних областях утримається спека: 31-36.

У п'ятницю, 8 липня, нова порція дощів охопить більшість західних, північних та центральних областей України. На півдні та сході утримається суха та спекотна погода. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с, при грозах місцями шквалистий. Температура повітря вночі очікується в межах 13.-18, на півдні країни до 22 градусів; вдень у західних та північних регіонах температура становитиме 22-27, у південних та східних областях 30-35 градусів.

На вихідні, 9-10 липня, дощі з грозами пройдуть у більшості областей України. Але найбільш інтенсивні опади слід очікувати у західному регіоні. Вітер східного напрямку з поступовим переходом на північно-західний, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температурний фон збережеться без істотних змін.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.

Читайте також

1