В Україні підвищать виплати для ВПО - Верещук

Розмір допомог збільшать не раніше 2024 року
Важливо
В Україні підвищать виплати для ВПО - Верещук
Ірина Верещук / Фото: facebook.com/vereschuk.iryna
6 Вересня 2023, 18:39

Через військову агресію РФ багато українців були змушені покинути свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Держава надає переселенцям щомісячну грошову допомогу.

Віцепрем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила, що розмір цієї допомоги планують збільшити, пише видання sud.ua.

Так, з наступного року уряд планує збільшити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

"Оптимізується процес виплат на предмет того, якщо в людини заробітна плата 50 тисяч гривень й більше, якщо людина може собі дозволити купити нову автівку, то 2 000 гривень від держави їй не так треба, як багатодітній сім’ї, мамі одинокій з дитиною. Ті, хто цього потребують, мають отримувати більше, бо все-таки 2 000 гривень – це дуже мало", – наголосила Верещук.

Збільшити виплати для деяких ВПО планується шляхом оптимізації витрат на соцвиплати. Поки що невідомо, на скільки може зрости розмір допомоги для переселенців.

Слід зазначити, що зараз переселенці отримують виплати у розмірі:

  • 2 000 гривень – для дорослих осіб;
  • 3 000 гривень – для дітей до 18 років та осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, уряд України має схвалити проєкт державного бюджету на 2024 рік до 15 вересня. У проєкті бюджету закладено зростання соціальних виплат, в тому числі і для ВПО.

Читайте також