В Україні планують розширити роботу кредитних спілок

Хочуть удосконалити процедури ліцензування
В Україні планують розширити роботу кредитних спілок
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
22 Березня 2021, 19:00
читать на русском

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді змінити правила роботи кредитних спілок, зокрема розширити послуги.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Зазначається, що закон передбачає розширення переліку послуг, які надаються кредитним спілкам, удосконалення процедури ліцензування, системи управління спілками, вимог до структури капіталу.

Передбачається підвищити рівень капіталізації та стресостійкості кредитних спілок для зміцнення надійності сектору та довіри до нього споживачів, запровадити ризик-орієнтований підхід до нагляду, впровадити систему завчасного попередження ризиків для швидкого реагування на можливі проблеми в діяльності кредитної спілки.

Читайте також

Прийняття законопроєкту дозволить створити передумови для функціонування стабільного, ефективного, конкурентного та прозорого ринку кредитних спілок та підвищить захищеність прав членів таких спілок. Комітет рекомендує ВР законопроєкт "Про кредитні спілки" №5125 прийняти за основу, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Національний банк України відкликав ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг у чотирьох кредитних спілок.

1