В Україні планують замінити 50 мільйонів ламп розжарювання на нові світлодіодні

Закупівлю частини цих ламп профінансує Єврокомісія
В Україні планують замінити 50 мільйонів ламп розжарювання на нові світлодіодні
Лампи
14 Грудня 2022, 14:13
читать на русском

В Україні населенню замінять 50 млн застарілих ламп розжарювання на нові - світлодіодні енергоощадні.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

За словами першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко, в Україні найближчим часом буде запроваджено програму обміну застарілих ламп, і це робитиметься для населення безкоштовно.

Всього планується провести заміну 50 млн ламп. Це має суттєво скоротити навантаження на енергосистему. Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергоощадні ЛЕД-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження. Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи - механізм буде максимально простим, - запевнила міністр.

Крім того, закупку близько 30 млн світлодіодних лампочок для України профінансує Єврокомісія. Про це повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляєн на першій Міжнародній конференції "Солідарні з українським народом", яка відбулася сьогодні у Парижі.

Ми профінансуємо близько 30 млн світлодіодних лампочок для України. Коли 50 млн таких лампочок буде доставлено з нашими партнерами, це заощадить 1 ГВт електроенергії - річний обсяг виробництва блоку атомної електростанції! У темні часи ми стоїмо разом із нашими українськими друзями", - написала Урсула фон дер Ляєн у твіті.

Нагадаємо, до автомобільного акумулятора можна підключати не лише ноутбуки, телефон, різноманітні світлові прилади, в тому числі звичайні лампочки. Таким чином можна забезпечити безперебійне світло протягом восьми годин.

Читайте також