В Україні побудують дороги Краковець-Броди-Рівне

Вже через кілька років можна буде дістатися з Києва до Львова
В Україні побудують дороги Краковець-Броди-Рівне
Дорога Фото: Tobias Bjоrkli з Pexels
11 Березня 2021, 19:50
читать на русском

"Укравтодор" підписав меморандум щодо проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець-Броди-Рівне.

Про це пише "Урядовий портал" та прем'єр-міністр у Telegram.

Першому концесійному автобану в Україні бути! Сьогодні Укравтодор підписав меморандум, який стане першим кроком до будівництва дороги Краковець-Броди-Рівне. Вже через кілька років можна буде дістатися з Києва до Львова, або до країн ЄС сучасним автобаном європейського рівня, - написав Шмигаль.

Читайте також

За його словами, такий крок дозволить Державному агентству автомобільних доріг найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для будівництва дороги за відповідним маршрутом (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів).

Будівництво дорожніх шляхів із залученням приватного інвестора дозволить не тільки створювати нові робочі місця та сприяти економічному розвитку, це дозволить зробити дороги комфортними та безпечними для українців у довгостроковій перспективі, — заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що 2 лютого президент України Володимир Зеленський розповів про свій план інфраструктурної розбудови України, зокрема відновити мости, вдосконалити поїзди та реставрувати замки.

1