В Україні почали діяти нові правила перетину кордону: що потрібно знати українцям

Невакциновані громадяни проходитимуть карантин
Головне
В Україні почали діяти нові правила перетину кордону: що потрібно знати українцям
Коронавірус, тест Фото: Mufid Majnun on Unsplash
2 Серпня 2021, 11:40
читать на русском

Цього тижня почнуть діяти нові правила перетину кордону, щоб зменшити ризику поширення штаму "Дельта". При в'їзді до країни українці та іноземці повинні здавати тест на коронавірус.

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький у Facebook.

За його словами, виняток становлять громадяни України, які зробили хоча б одне щеплення від "ковіду", та мешканці інших країн із "сертифікатами".

Для невакцинованих (вакцинами, що схвалені ВООЗ) подорожуючих з Росії та Індії (якщо перебували у країні більш як 7 днів) обов’язкова самоізоляція, - наголосив він.

Радуцький зазначив, що нові правила більш ніж лояльні. Наприклад, в Ізраїлі, де вакциновано 60% населення, з 30 липня взагалі заборонено подорожувати до країн "червоної" зони – Аргентини, Бразилії ПАР, Індії, Росії, Мексики, Білорусі, Узбекистану, Іспанії, Великої Британії, Грузії, Кіпру та Туреччини.

Усі пасажири, які прибули до Ізраїлю, зобов’язані пройти тестування. За відмову здати тест – штраф у розмірі 1,2 тисячі доларів. Невакциновані пасажири навіть за наявності негативного тесту повинні тиждень просидіти на самоізоляції, а потім здати другий тест. Також влада країни вирішила повернути "зелені паспорти" (ізраїльські сертифікати вакцинації). Відвідування масових заходів, ресторанів, фітнес-клубів, синагоги без цього документу заборонено, - розповів Радуцький.

Нагадаємо, що при в'їзді на підконтрольну Україні територію через КПВВ Донбасу і на адмінкордоні з Кримом невакциновані громадяни здаватимуть експрес-тест на антиген коронавірусу.

Читайте також

1