Нещеплені громадяни сидітимуть на самоізоляції після в`їзду до України

Особливому контролю підлягають невакциновані іноземці, які приїхали з Росії та Індії
Головне
Нещеплені громадяни сидітимуть на самоізоляції після в`їзду до України
Дівчина у захисній масці, самоізоляція (фото: Pexels)
28 Липня 2021, 15:11
читать на русском

Уряд запровадив обов`язкову самоізоляцію при в`їзді до України невакцинованих громадян через загрозу епідемії "Дельта" - штаму коронавірусу.

Про це стало відомо з трансляції засідання уряду.

Нові вимоги торкнуться як іноземців, так і громадян України і набудуть чинності через 7 днів після публікації, повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

Для громадян України, які виїхали за кордон до набрання чинності постанови, проїзд буде без перешкод. Громадяни, які виїхали за кордон після набуття чинності постанови, будуть перетинати кордон безперешкодно в разі хоча б одного щеплення від COVID. Для іноземців та громадян без щеплення буде самоізоляція з додатком "Дій Вдома", - зазначив він.

Україна також запровадила обов'язкову самоізоляцію при в'їзді з Росії та Індії. Обмеження стосуватимуться іноземців, які провели в цих країнах останні 7 днів.

Особливому контролю підлягатимуть невакциновані іноземці та громадяни з Росії та Індії. Якщо вони провели 7 днів в цих країнах, вони підлягають обов'язковій самоізоляції на 14 днів без можливості її припинення, - сказав міністр.

Про те, як в Україні планують захищатися від "Дельта" штаму коронавірусу та чи рятує від нього вакцинація, читайте в матеріалі Парламент.ua: "Дельта" в Україні: коли українців накриє нова хвиля коронавірусу та як захиститися.

Читайте також

1