В Україні посилять карантин: які обмеження запровадить Кабмін

Уряд готує зміни до "карантинної" постанови
Головне
В Україні посилять карантин: які обмеження запровадить Кабмін
Карантин в Україні, дівчина в масці фото: УНІАН
13 Вересня 2021, 15:25
читать на русском

Вже найближчим часом будуть внесені зміни до "карантинної" постанови уряду. Таке рішення ухвалив Кабмін під час селекторної наради 13 вересня.

У пресслужбі Кабміну повідомили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій — на 1,5 тисячі. За територіальним принципом спостерігаються високі темпи зростання нових випадків у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%.

Учасники наради обговорили ключові зміни до постанови Кабінету міністрів №1236(Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів). Нововведення будуть ухвалені найближчим часом.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко озвучив відповідні пропозиції. Зокрема, МОЗ пропонує, щоб обмеження жовтої та червоної зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади господарювання, у яких колектив і відвідувачі мають ковід-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідка про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу.

Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність, — сказав міністр (досьє Ляшка).

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на важливості вакцинації колективів закладів освіти для того, щоб убезпечити дітей від хвороби під час навчання.

Надзвичайно важливо прискорити темпи вакцинації вчителів та інших працівників закладів освіти. Профільні міністерства мають активно пропрацювати цю тему з регіонами, адже вже найближчим часом країна перейде до жовтої зони, — сказав він.

Раніше міністр охорони здоров'я (досьє Ляшка) заявив, що коронавірус стає "пандемією невакцинованих". Тому він закликав українців щеплюватись від COVID-19. Також Ляшко розповів, чи будуть вводити в Україні локдаун, і коли області перейдуть у "жовту" карантинну зону.

Читайте також наш матеріалКоронавірус атакує: групи ризику не вакцинують, а обмеження відтермінували

Читайте також

1