В Україні розпочався другий етап підтвердження участі в НМТ

Він триватиме до 7 липня
Головне
В Україні розпочався другий етап підтвердження участі в НМТ
Іспити (Фото: МОН)
21 Червня 2022, 10:51
читать на русском

Сьогодні, 21 червня, в Україні розпочався другий етап підтвердження участі в основній сесії національного мультипредметного тесту.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в Telegram.

Сьогодні розпочинається другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ, який буде здійснюватися через інформаційну сторінку. Другий етап триватиме до 7 липня. На цьому етапі потенційні учасники, які підтвердили бажання складати НМТ у період з 20 травня до 7 червня, мають остаточно визначитися з населеним пунктом, де їм буде зручно проходити тестування, - сказав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ 12 липня з'явиться можливість завантажити запрошення-перепустку. Зокрема, перепустка міститиме дату, час і місце основної сесії.

Вступникам, які з 20 травня до 7 червня підтвердили участь у НМТ і хотіли б скласти тестування в додаткову сесію, потрібно пропустити другий етап вибору місця проходження НМТ під час основної сесії, а підтвердити участь у додатковій сесії і протягом із 8ー18 липня вибрати із запропонованого переліку країну/місто, де бажають скласти тестування, - пояснив він.

Шкарлет додав, що основна сесія НМТ відбуватиметься у 21 області України, Києві та містах 23 країн. Також у додаткову сесію учасники зможуть скласти тестування в США (м.Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м.Сакраменто, штат Каліфорнія), Німеччині (м.Берлін), Фінляндії (м.Гельсінкі) й Люксембурзі (м.Люксембург), Словенії (м.Марібор), Швейцарії(м.Берн).

Нагадаємо, Вчора, 20 червня, в Україні завершився додатковий період реєстрації для участі у Національному мультипредметному тесті (НМТ).

Читайте також