В Україні стартувало навчання операторів "Армії дронів"

Під час навчання військові відпрацьовують польотні завдання, навички маскування, розробку тактики, керування дронами
Важливо
В Україні стартувало навчання операторів "Армії дронів"
“Армія дронів”, фото Telegram

В Україні розпочалося навчання операторів "Армії дронів" у школі Дронаріум.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Стартувало навчання перших 150 операторів "Армії дронів" у школі Дронаріум. Під час навчання військові відпрацьовують справжні польотні завдання, навички маскування, розробку тактики, керування дронами. Та інші задачі, які виконуватимуть на фронті. Усе можливо завдяки вам! Дякую, що підтримуєте проєкт, донатите, відправляєте власні дрони. Разом ми створюємо сильний і ефективний технологічний фронт, - сказав Михайло Федоров.

За його словами, відправити донат або власний дрон можна на UNITED24.

Довідково:

Проєкт "Армія дронів" - це комплексна програма, яка включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

На спеціальному лендингу на сайті UNITED24 ви можете задонатити на дрон або віддати власний. Усі пожертви надходять на спеціальний рахунок Міністерства оборони в НБУ.

Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин, на відстань до 160 км та на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Головне — їх складно помітити, а отже, складно збити.

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine в США. Звідти його доставлять в Україну. Українці також зможуть відправити посилку через будь-яке відділення партнера проєкту "Нової пошти". Достатньо принести дрон, сказати кодові слова доставка для ЗСУ на "Армію дронів". тоді оператор самостійно оформить відправлення.

Першим ініціативу підтримав Monobank, відкривши збір на дрони у спеціальну Банку (https://send.monobank.ua/jar/5jzfqZ4id4). Сам Monobank одразу поповнив її на 6 мільйонів гривень, та закликав долучатися своїх клієнтів. За п’ять днів було зібрано майже 64 мільйони гривень. На них будуть придбані два ударні безпілотні авіаційні комплекси Warmate.