В Україні створили онлайн-платформу для жертв домашнього насилля

На сайті кожен може анонімно поділитись своєю історією та отримати допомогу
В Україні створили онлайн-платформу для жертв домашнього насилля
Ноутбук (фото: Pexels)
4 Лютого 2021, 20:25
читать на русском

В Україні запустили онлайн-платформу для жертв домашнього насильства "Мені здається".

Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції України.

Це своєрідний щоденник, на сторінках якого постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап, - повідомили у відомстві.

На сайті "Мені здається" історії жертва насильства виділяються в спеціальні категорії по схожості. Також кожна людина, яка пише свою історію, за бажанням може залишити свої дані для зворотного зв'язку.

Кожна історія буде опублікована анонімно, тому ім'я автора читач не побачить. Публікаціями можна ділитись у соціальних  мережах і меседжерах.

Читайте також

На платформі також є контакти спеціальних служб, куди можна звертатись за допомогою у разі домашнього насильства.

Нагадаємо, що минулого року до поліції надійшло на 54% більше повідомлень про домашнє насильство, ніж у 2019 році. Також правоохоронці склали на 27% більше протоколів про адміністративні правопорушення.

У Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що це є свідченням не тільки зміни підходів у боротьбі з домашнім насильством, а також постійного навчання підрозділів МВС, залучення різних підрозділів до протидії та запобігання домашнього насильства з-поміж підрозділів Національної поліції, а також - свідченням готовності суспільства відкрито говорити на цю тему.