В Україні створять електронну платформу для вступу іноземних студентів

Процес онлайн-вступу для іноземців буде спрощений та позбавлений багатокрокової бюрократичної процедури
В Україні створять електронну платформу для вступу іноземних студентів
Ноутбук Фото автора Andrew Neel з Pexels
29 Січня 2021, 05:02
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації разом іншими відомствами створюють єдину електронну платформу для вступу іноземних студентів в українські університети.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

Мінцифра разом з МОН, МОЗ, МВС та МЗС створюють єдину електронну платформу для вступу іноземних студентів в українські університети, - зазначив він.

За його словами, наразі відбувається підготовка онлайн-сервісів в освітній сфері. Він додав, що онлайн-вступ для іноземців — один з майбутніх проєктів, які полегшать життя абітурієнтам та студентам. Минулого року онлайн-освіта вийшла на новий рівень. Світ пристосовувався до нових правил у zoom на онлайн-лекціях та заняттях.

Федоров наголосив, що процес онлайн-вступу для іноземців буде спрощений та позбавлений багатокрокової бюрократичної процедури.

Стадії зарахування іноземних студентів до закладів вищої освіти будуть зручними. Посилання інформації студентом онлайн, офер від ВНЗ та електронні запрошення на навчання (стажування) в Україні. Абітурієнт зможе побачити усі необхідні стадії в електронному кабінеті, - повідомив віцепрем'єр-міністр.

Читайте також

Також Мінцифра працює над системою моніторингу працевлаштування та кабінетом студента. Це буде можливо завдяки модернізації Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

На цьому плани у відомства не закінчуються. Вони готують концепцію та стратегію цифрової трансформації сфери освіти і науки.

Нагадаємо, що Мінекономіки спільно з Мінцифрою та Державним центром зайнятості започаткували експеримент, згідно з яким безробітних навчатимуть інформаційних технологій. Після цього українців обіцяють працевлаштувати мінімум на рік.