В Україні створять кризову "гарячу лінію"

Проєкт "гарячої лінії" створюють за естонським зразком
В Україні створять кризову "гарячу лінію"
Телефон (фото: Pexels)
25 Березня 2021, 19:09
читать на русском

В уряді представили Концепцію загальнодержавної інформаційної кризової "гарячої лінії" в Україні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Міністр (досьє Олега Немчінова) зокрема розповів, що у співробітництві з міжнародним аналітичним центром PRAXIS вивчено та проаналізовано досвід реалізації кризової «гарячої лінії» в Естонській Республіці, а на підставі кращих практик та рекомендацій, з урахуванням чинного законодавства України, розроблено представлену Концепцію.

Для оперативного та вчасного інформування населення України функціонал Урядового контактного центру (УКЦ) буде розширено: для всіх центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) з’являється можливість використання такої додаткової опції роботи УКЦ як кризова "гаряча лінія", - пояснив Немчінов.

Читайте також

У Кабміні вважають, що наявність такого урядового комунікаційного механізму, як інформаційна кризова лінія, є надзвичайно важливим засобом протидії різноманітним фейкам і вагомим внеском у забезпечення національної безпеки та оборони України в частині інформаційного захисту.


Контекст. 25 січня уперше заговорили про те, що в Україні запустять "кризову гарячу лінію" для допомоги населенню швидко отримувати інформацію про наявні небезпеки та розвантажити телефони екстреної медичної допомоги.

1