В Україні удосконалили законодавство в галузі ветеринарної медицини

Це сприятиме підвищенню ефективності державного управління цієї системою
В Україні удосконалили законодавство в галузі ветеринарної медицини
Собака у ветеринара (фото: Pexels)
14 Березня 2021, 01:47
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ветеринарну медицину, який удосконалює законодавство та визначає засади діяльності у сфері захисту здоров'я тварин.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

У п'ятницю, 12 березня, Зеленський підписав Закон "Про ветеринарну медицину" № 1206-ІХ, який парламент ухвалив 4 лютого цього року.

Документ удосконалює законодавство України в галузі ветеринарної медицини, зокрема визначає засади діяльності у сфері захисту здоров'я та благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва та застосування ветеринарних препаратів, а також обігу побічних продуктів тваринного походження.

Закон передбачає ліцензування виробництва та імпорту ветеринарних лікарських засобів, а також державну реєстрацію виробництва ветеринарних лікарських засобів, їхньої обігу та застосування, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

В Україні передбачено моніторинг хвороб тварин та визначаються хвороби тварин, що підлягають повідомленню.

Таким чином, створили комплексну та зручну у користуванні законодавчу основу для ветеринарно-санітарних заходів, яка відповідає положенням Угоди про асоціацію з ЄС. Це сприятиме покращенню ветеринарно-санітарної та епізоотичної ситуації в Україні, підвищенню ефективності державного управління системою ветеринарної медицини.

Прикінцевими положеннями встановлено, що закон набирає чинності на наступний день після опублікування та вводиться в дію через два роки з дня набрання ним чинності. Також передбачаються пільгові та перехідні періоди з дня введення закону в дію.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський утворив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України.

1