В Україні викрито транснаціональне угруповання торговців людьми

Протягом п’яти років злочинці завербували понад 200 українців
В Україні викрито транснаціональне угруповання торговців людьми
Торгівля людьми Фото: Нацполіція
4 Листопада 2020, 06:38
читать на русском

Нацполіція викрила транснаціональне злочинне угруповання торговців людьми. За одного проданого українця торговці людьми отримували до трьох тисяч доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Злочинна група займалася вербуванням українців для перевезення нелегальних мігрантів з країн Південно-Західної Азії до Європи.

Затримання торгівців людьми

Затримання торгівців людьми Фото: Нацполіція

Читайте також

Зловмисники нелегально переміщували завербованих українських громадян через державний кордон до Туреччини, де потім їх втягували у злочинну діяльність. Протягом п’яти років фігуранти завербували понад 200 українців.

Співробітники Департаменту протидії злочинності, пов’язаній з торгівлею людьми, та незаконній міграції спільно зі слідчими ГУНП в АР Крим за процесуального керівництва Кримської прокуратури у тісній взаємодії з оперативно-розшуковими підрозділами Південного регіонального управління ДПС України, Європолом, правоохоронними органами Греції, Італії та Великобританії викрили п’ять учасників транснаціональної організованої групи, які займалися торгівлею людьми, - повідомили правоохоронці.

Затримання торгівців людьми

Затримання торгівців людьми Фото: Нацполіція

Читайте також

Серед злочинців - жителі Одещини та Криму, які, починаючи з 2015 року, вербували українців і переміщували їх до Туреччини. А потім передавали місцевим спільникам.

Поліцейські встановили, що за одного проданого українця торговці людьми отримували до трьох тисяч доларів США.

Завербованих втягували у злочинну діяльність, пов’язану з контрабандою мігрантів. Потерпілі мали нелегально переміщати мігрантів із країн Південно-Західної Азії до країн Європи. При цьому зловмисники приховували факт наявності жорсткої кримінальної відповідальності за перевезення нелегальних мігрантів у тих країнах, куди їх перевозили. Наразі фактично усі завербовані відбувають покарання у Греції або Італії, - повідомили працоохоронці.

Читайте також

Загалом у місцях позбавлення волі закордоном знаходиться понад 200 українських громадян, які морем перевозили нелегалів.

Для наших співвітчизників це була дорога в один кінець. Торговці людьми обіцяли шкіперам-українцям, що у разі затримання на них чекає депортація додому або кілька місяців міграційного арешту, – розповів керівник Департаменту протидії злочинності, пов’язаній з торгівлею людьми, та незаконній міграції Нацполіції Сергій Пантелеєв.

П'ятьом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві кіберполіція викрила факт шахрайського заволодіння нерухомістю за допомогою комп’ютерного вірусу.

За попередніми даними, зловмисники надіслали "вірусного" електронного листа державному нотаріусу. Таким чином вони отримали віддалений доступ до його комп’ютера. Потім внесли неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Відтак змінили право власності на нежитлову будівлю у центрі Києва площею близько 250 квадратних метрів.

1