В Україні випустили поштові марки із доповненою реальністю

На марках зобразили героїв мультсеріалу "Козаки" - Око, Грая та Тура
В Україні випустили поштові марки із доповненою реальністю
Марки з доповненою реальністю (Фото: Укрпошта)
21 Грудня 2020, 23:01
читать на русском

В Україні до свят випустили першу серію поштових марок із доповненою реальністю, на яких зображені герої відомого мультсеріалу "Козаки".

Про це повідомили у пресслужбі "Укрпошти".

Урочисте спецпогашення марок  відбулося у Музеї пошти за участі художника-постановника мультфільму про пригоди козаків, народного художника України Едуарда Кірича, гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського та генерального продюсера Art Nation Едуарда Ахрамовича.

Українська філателія стає адаптованішою до сучасного світу і дивує ще одним унікальним випуском марок. Це мікс традицій та сучасних технологій. Ви бачите звичайну марку, на якій наші улюблені герої мультфільму - козаки. А коли ви наводите камеру смартфону на неї, то козаки "оживають" через доповнену реальність та вітають вас із прийдешніми Новим роком і Різдвом. Тому ці марки можуть бути як традиційним знаком поштової оплати, так і своєрідною віртуальною листівкою-привітанням, - розповів про дизайн марки Ігор Смілянський.

Щоб козаки "ожили" козаків у доповненій реальності, потрібно завантажити на смартфон безкоштовний мобільний застосунок WowBox AR: версію для Android або для iOS. Завдяки застосунку традиційна поштова марка перетворюється на відеопривітання від анімаційних героїв. Окрім того, з WowBox AR можна робити фото і відео з козаками та оприлюднювати їх у соцмережах.

Я з дитинства колекціоную поштові марки і захоплююсь філателією. А ще я люблю українську анімацію і присвячую свій час і ресурс її популяризації. Ми створили нову інтерактивну поштову марку з великою любов'ю до своєї справи. Вона відкриває нову можливість для спілкування між двома поколіннями: шанувальники традиційного листування та прихильниками сучасних digital-каналів. Останні роки я продюсую нові серії легендарного мультсеріалу “Козаки” і переконався, що українці і досі люблять цих героїв. Вони позитивні, їх знають більшість українців, незалежно від віку. Сподіваюсь, козацьке привітання, яке люди зможуть побачити, активувавши марку, надихне на гарний початок нового 2021 року! – заявив Едуард Ахрамович.

Читайте також

Поштові марки "Козаки" виготовлені на самоклейкому папері накладом 100 тисяч примірників. Номінальна вартість кожної – V (еквівалент 9 грн). До поштової марки випущено конверт "Перший день" та виготовлено штемпель спецпогашення.

Нагадаємо, 20 листопада до Дня Гідності і Свободи "Укрпошта" випустила нові марки "Лицарі духу. Діячі українського правозахисного руху". Марки випущені на честь 100-річчя Миколи Руденка і Святослава Караванського, а також 90-річчя Михайла Гориня.