В Україні вперше відправили поштову посилку безпілотником з Києва до Харкова (відео)

Вантаж пролетів 480 кілометрів і вдало приземлився в аеропорту на Харківщині
В Україні вперше відправили поштову посилку безпілотником з Києва до Харкова (відео)
Запуск безпілотника з вантажем (Фото: Нова пошта)
29 Липня 2021, 21:26
читать на русском

Поштовий оператор "Нова пошта" вперше протестував відправлення посилки за допомогою безпілотника. Вантаж успішно пролетів 480 кілометрів з Київської області до Харківської.

Про це повідомила пресслужба компанії "Нова пошта".

Тестову посилку відправили безпілотним літаком Discovery української компанії "Аеродрон". З аеродрому "Чайка" у Київській області, безпілотник вилетів о 7:00 29 липня. О 12:00 він прибув на аеродром "Коротич" у Харківській області.

У "Новій пошті" заявили, що такий тип транспортування абсолютно безпечний, у небі безпілотник може розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. Безпілотник також має спеціальний парашут: у разі непередбачених обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою.

Також за безпілотником слідкує оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів.

Наразі у компанії хочуть скоротити час відправлення до трьох годин та масштабувати доставлення безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів.

Авжеж, все це на етапі тестування і наступний, не менш разючий маршрут, відбудеться у серпні. Сподіваємось, що якомога скоріше, такий вид доставки стане доступним кожному, ㅡ розповіли у компанії.

Наступний тестовий політ запланований до Львова. Загальна вага перевезеного вантажу, становитиме 250 кг і більше.

Компанія планує запустити послугу в комерційну експлуатацію вже у 2022 році: посилки доставлятимуть із сортувального термінала на аеродром, де їх будуть завантажувати у спеціальний відсік безпілотника та відправляти за заздалегідь запрограмованим маршрутом.

Нагадаємо, що у березні компанія "Нова пошта" попередила українців про підвищення тарифів на послуги доставлення і упаковування відправлень з 20 березня.

Читайте також

1