В Україні впровадять COVID-сертифікат: кому видаватимуть та як довго діятиме

Завдяки цьому документу українці зможуть в'їжджати до окремих країн
Важливо
В Україні впровадять COVID-сертифікат: кому видаватимуть та як довго діятиме
Температурний скринінг (фото: УНІАН)
25 Червня 2021, 19:05
читать на русском

Від 1 липня в Україні впровадять COVID-сертифікат про вакцинацію, який діятиме до 180 днів.

Про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Роман Родіна в етері YouTube-каналу "Доктор Булавінова".

Зараз ми відпрацьовуємо постанову Кабінету міністрів, яка визначатиме умови видачі ковідного сертифіката. Сподіваємося, що вже з 1 липня він запрацює, - сказав він.

За його словами, сертифікат видаватимуть тим, хто пройшов повний курс вакцинації від COVID-19. У такому випадку документ діятиме 180 днів.

Директор ЦГЗ зазначив, що сертифікат зможуть отримати ті люди, у яких буде негативний тест на коронавірус, проте термін його дії - 72 години з моменту взяття зразка.

Якщо людина перехворіла на коронавірус, а підтверджені дані про це внесені в eHealth, то COVID-сертифікат також буде виданий. У цьому випадку сертифікат також буде діяти протягом 180 днів з моменту отримання лабораторного підтвердження захворювання.

Родіна наголосив, що завдяки цьому документу українці зможуть в'їжджати до інших країн, але лише при укладенні двосторонньої угоди з державами.

Нагадаємо, Європейський Союз офіційно відкрив кордони для туристів з третіх країн, які повністю вакцинувались проти коронавірусу. Рада ЄС тим часом схвалила рекомендації Єврокомісії дозволити в'їзд до країн ЄС іноземцям, які вакцинувалися від COVID-19. З 1 липня Євросоюз вводить сертифікати вакцинації від коронавірусу.

Але Польща не визнає паперові міжнародні сертифікати про вакцинацію, видані в Україні, і вимагає від усіх українців, які в`їжджають до Польщі, негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Читайте також наш матеріал: Запровадження "ковідних" документів в Україні та Європі: в чому різниця, як отримати та для чого

Читайте також

1