В Україні всі новобудови матимуть бомбосховища: Рада підтримала законопроєкт

Містобудівна документація повинна включати інформацію про плановані інженерно-технічні заходи цивільного захисту
Головне
В Україні всі новобудови матимуть бомбосховища: Рада підтримала законопроєкт
Бомбосховище (Фото: Парламент.ua)
20 Червня 2022, 11:31
читать на русском

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який вимагає в кожній новобудові споруджувати бомбосховища. 

Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк у Telegram.

Законопроєкт №7398 передбачає термінове розгортання в Україні мережі бомбосховищ, зокрема й у новобудовах. Так, містобудівна документація повинна включати інформацію про плановані інженерно-технічні заходи цивільного захисту, бо інакше її не затвердять, - сказала Олена Шуляк.

Вона зазначила, що законопроєктом пропонують спростити процедуру передачі земельних ділянок для розміщення захисних споруд цивільного захисту.

Також проєктна документація на будівництво об’єктів, на яких постійно перебуватимуть понад 50 фізичних осіб або періодично перебуватимуть понад 100 фізичних осіб, повинна передбачати розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту, проєктні рішення якого мають забезпечувати дотримання вимог доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

Законопроєкт дозволяє відмовляти органу державного архітектурно-будівельного контролю у видачі сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта, якщо недотримано вимог щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

Шуляк додала, що також визначили вимоги щодо утримання захисних споруд цивільного захисту в готовності до використання за призначенням.

Нагадаємо, в бомбосховищах України кожен може безкоштовно підключитися до інтернету та телебачення.

Читайте також