В Україні за добу понад 40 тисяч разів викликали "швидку"

Тоді ж рекордно зросла кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги
В Україні за добу понад 40 тисяч разів викликали "швидку"
Швидка допомога Фото: центр екстреної медичної допомоги у Фейсбуці
11 Жовтня 2021, 20:42
читать на русском

Вчора, 10 жовтня, в МОЗ зафіксували рекордну кількість викликів швидкої допомоги за добу - понад 44 тисячі.

Про це повідомили в МОЗ.

10 жовтня кількість звернень за номером 103 сягнула рекордних показників – понад 44 тисячі викликів за добу. На цей же період припала найбільша за всю історію кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги та відповідно госпіталізацій пацієнтів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що це пов’язано із новою хвилею коронавірусної хвороби COVID-19. Проте в МОЗ наголосили, що звертатися за екстреною медичною допомогою потрібно при конкретних симптомах.

Якщо ви відчуваєте біль у грудній клітці, задишку у стані спокою чи будь-які ознаки дихальної недостатності варто одразу телефонувати на 103. Зокрема підставами для виклику "швидкої" є сатурація менше 92%, яку можна виміряти в домашніх умовах за допомогою пульсоксиметра, порушення свідомості та інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан, - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Додали, що висока температура тіла (більше 38 градусів), без інших симптомів, не є самою по собі підставою для виїзду бригади екстреної медичної допомоги чи госпіталізації.

Проте, якщо разом із температурою є будь-який із вищевказаних симптомів, варто викликати бригаду екстреної медичної допомоги, - пояснили в МОЗ.

Нагадаємо, осіння хвиля коронавірусу в Україні почалася раніше, ніж про це прогнозували в МОЗ.

Читайте також