В Україні зафіксували історичний максимум викликів швидкої допомоги

Пацієнти буквально "стоять у черзі" за швидкою
В Україні зафіксували історичний максимум викликів швидкої допомоги
Швидка медична допомога, лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
2 Квітня 2021, 16:41
читать на русском

В Україні 31 березня зафіксували 35705 звернень на лінію швидкої медичної допомоги 103. Це абсолютний рекорд за увесь час ведення статистики викликів.

Про це заявив  керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги департаменту медпослуг Міністерства охорони здоров'я Олександр Данилюк в ефірі YouTube-каналу Doctor Bulavinova.

Збільшення звернень за екстреною меддопомогою ми бачимо в основному від пацієнтів з ускладненим COVID-19, тому що, як правило, екстрена медична допомога не має таких різких стрибків, крім випадків сильної ожеледиці або поганих погодних умов, що сприяють травматизму. Станом на зараз у нас йде дуже різке зростання навантаження на систему екстреної медичної допомоги, тому пацієнти стають у чергу, - розповів Данилюк.

Читайте також

За словами експерта, 31 березня в Україні зафіксували 35 705 звернень за номером 103. На ці звернення здійснили 16 823 виїздів бригад швидкої допомоги, проведено 5 025 госпіталізацій.

Схожа ситуація була в листопаді – на початку грудня 2020 року, але зараз вона набагато гірша, - сказав він.

Водночас Данилюк зауважив, що при збільшенні кількості пацієнтів з COVID-19 все більше людей панікує і вони дзвонять на 103 просто проконсультуватися, замість дзвінка до сімейного лікаря.

Нагадаємо, 1 квітня перший підрозділ аеромедичної служби запрацював у Львові і обслуговуватиме шість областей Західної України.