МОЗ передасть у регіони 416 нових автомобілів "швидкої"

19 регіонів отримають нові карети "швидкої допомоги" протягом наступних трьох місяців
МОЗ передасть у регіони 416 нових автомобілів "швидкої"
Швидка медична допомога (фото: Донецький Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф)
24 Грудня 2020, 12:34
читать на русском

Міністерство охорони здоров`я України у найближчі три місяці передасть у регіони 416 нових автомобілів "швидкої допомоги".

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час брифінгу.

Держава централізовано закуповує автомобілі для екстреної медичної допомоги. МОЗ надало всі відповідні доручення й погодило всі господарські зобов'язання ДП "Медичні закупівлі України" (МЗУ) для укладення контрактів на 416 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту екстреної меддопомоги. Автомобілі "швидкої" будуть двох типів –В (273 одиниці) і С (143 одиниці),- розповіла заступниця міністра.

Унікальність цієї закупівлі в тому, що в Україні вперше закуплять автомобілі з повним приводом, ця комплектація за стандартами Євросоюзу важлива для гірських важкодоступних регіонів.

Читайте також

Шаталова також зазначила, що потреба в автомобілях "швидкої" по всій Україні нині становить 1,4 тисячі одиниць.

Нині в Україні працюють 2947 автомобілів "швидкої", з них близько 700 із терміном експлуатації понад 10 років, більше ніж 1,6 тис. з терміном експлуатації від 5 до 10 років. Необхідно закупити 1,4 тис. нових автомобілів. Бюджет дав змогу забезпечити третину для закупівлі нових "швидких", - сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні ж міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україні заплановано створити майже 50 центрів вакцинації від коронавірусу за зразком країн Євросоюзу.

Центри будуть оснащенні необхідним обладнанням. Ми плануємо розгорнули близько 50 центрів, і вони будуть працювати за нашим планом, - зазначив Степанов.

За словами міністра (досьє Максима Степанова), кожний центр працюватиме щодня по 10 годин.

Також Степанов додав, що в Україні будуть створені мобільні бригади з імунізації. Вони здійснюватимуть близько 190 тисяч щеплень за тиждень в усіх регіонах країни.

1