В Україні запустили ресурс на базі ШІ, що дозволяє визначити професію та підприємницькі навички

В Україні запрацював Національний кадровий резерв
В Україні запустили ресурс на базі ШІ, що дозволяє визначити професію та підприємницькі навички
Робота за комп’ютером (фото: pexels)
27 Листопада 2022, 12:21
читать на русском

В Україні запустили ресурс "Національний кадровий резерв", у межах якого українці можуть пройти безплатне тестування. Штучний інтелект визначає, який пул професій найбільше підходить людині, якими soft skills вона володіє та чи має підприємницькі навички.

Про це повідомляє "Національний кадровий резерв".

"Національний кадровий резерв" - проєкт ініційований Міністерством освіти і науки України, Державною службою зайнятості, Інститутом модернізації змісту освіти й Асоціацією інноваційної та цифрової освіти. Місія платформи – запустити в Україні ефективний соціальний ліфт, який за допомогою штучного інтелекту допомагатиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу.

Як зазначають у пресслужбі Держпраці, ШІ точно визначить пул професій відповідно до здібностей, рівня володіння soft skills, а також схильність до ведення власного бізнесу для кожної людини. Крім того, ресурс вкаже на типи інтелекту та особистості, притаманні протестованому.

Всі ці дані після завершення тестування автоматично формуються в інтерактивне резюме, яке користувач платформи може переслати або роздрукувати та взяти на співбесіду з потенційним роботодавцем.

Вибір професії, як і вибір в якій сфері відкрити власну справу – не завжди простий. І держава повинна допомогти кожному українцю не помилитись й зробити цей вибір свідомо, адже від цього залежить подальша кар'єра людини – буде вона успішною чи ні, – зазначає директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Якщо за результатами тестування штучний інтелект виявив, що людина має схильність до ведення власної справи, то у межах "Національного кадрового резерву" працює комплексне навчання підприємництву, яке містить необхідні знання для започаткування і розвитку власного бізнесу. Крім того, платформа згенерує інтерактивне резюме, яке користувач ресурсу зможе переслати потенційному роботодавцю через Єдиний портал вакансій або ж просто роздрукувати.

Курс під назвою "Я – підприємець" є безкоштовним для українців, а навчальний контент складається з мультимедійних уроків у міжнародному форматі SCORM та майстер-класів від провідних українських бізнес-тренерів. За підсумками успішного завершення курсу система автоматично згенерує іменний сертифікат з унікальним номером.

Нагадаємо, роботодавці, які працевлаштують деякі категорії зареєстрованих безробітних, отримають компенсації на оплату праці або ЄСВ. Роботодавцю компенсуватимуть половину витрат на оплату праці працевлаштованого учасника бойових дій, молоді, самотніх батьків, батьків дітей з інвалідністю, людей передпенсійного віку, осіб з інвалідністю та інших вразливих категорій громадян.

Читайте також

1