В Україні знеструмлено понад 350 населених пунктів через погодні умови

Постраждало 5 областей
Важливо
В Україні знеструмлено понад 350 населених пунктів через погодні умови
Сніг, погодні умови Фото: @gharnaoulotfi
26 Грудня 2020, 11:02
читать на русском
В Україні через складні погодні умови, зокрема мокрий сніг та пориви вітру, знеструмлено 357 населених пунктів у 5 областях.
Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Станом на 7 год. 26 грудня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 357 населених пунктів у 5 областях, - йдеться у повідомленні.

Негода залишила без світла такі області: Полтавську – 281, Сумську – 46, Донецьку – 15, Дніпропетровську – 13 та Чернівецьку – 2.

Читайте також

Нагадаємо, що вчора, 25 грудня, в Україні в результаті налипання мокрого снігу та сильних поривів вітру знеструмлені 214 населених пунктів в шести областях.

Зокрема, без світла залишилися 76 населених пунктів у Полтавській області, 73 — в Чернігівській, 25 — у Сумській, по 16 — у Київській та Кіровоградській і 8 — у Житомирській.

Синоптики оприлюднили прогноз середньої місячної температури та кількості опадів на січень 2021 року. У прогнозі зазначено, що середня місячна температура серед зими триматиметься у межах від трьох градусів тепла до чотирьох градусів морозу. Це аномально для типової української зими, зауважили в гідрометцентрі.

Середня місячна температура передбачається 0-4° морозу, у південній частині місцями 1-3º тепла, що на 2-2,5° вище середніх багаторічних значень.