В "Укрзалізниці" через росіянина закуповували деталі з ОРДЛО - СБУ

За неякісні товари платили у 10 разів більше
В "Укрзалізниці" через росіянина закуповували деталі з ОРДЛО - СБУ
Фото: ssu.gov.ua
27 Серпня 2021, 20:51
читать на русском

СБУ викрила ще одну масштабну корупційну схему в АТ "Укрзалізниця". Зокрема для рухомого складу закуповували неякісні комплектуючі, складові яких виготовлені на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Серед організаторів оборудки – росіянин.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що експерти встановили, що продукція не відповідає технічним умовам експлуатації і могла призвести до пошкодження контактної мережі Укрзалізниці. Вартість цієї продукції становить понад 3 млрд грн.

При цьому, аби одержати прибуток, учасники схеми спеціально штучно завищували ціни у 10 разів. Це робили це під виглядом закупівлі запчастин, вироблених з "інноваційного матеріалу".

Слідство з'ясувало, що громадянин РФ спільно з високопосадовцями держпідприємства налагодили корупційний механізм придбання запчастин для рухомого складу. Закупівлю товару вони здійснювали через підконтрольну росіянину комерційну структуру у Києві.

Наразі у межах кримінального провадження на виявлену продукцію накладено арешт. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності осіб, причетних до неї.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила ще одну корупційну схему в АТ "Укрзалізниця". Керівник підрозділу регіональної філії товариства налагодив систему "відкатів" за перемогу у тендерах на постачання комплектуючих до рухомого складу.

Читайте також

1