В "Укрзалізниці" прийматимуть пацієнтів з коронавірусом

МОЗ забезпечить дорожні клінічні лікарні УЗ всім необхідним
В "Укрзалізниці" прийматимуть пацієнтів з коронавірусом
коронавірус, лікарня Фото: сторінка МОЗ у Фейсбук
13 Листопада 2020, 18:48
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я домовилося з "Укрзалізницею" про лікування хворих на COVID-19 пацієнтів у відомчих лікарнях. МОЗ зобов'язався профінансувати лікарням УЗ всі необхідні поточні витрати.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Міністерство також зобов'язалося забезпечити дорожні клінічні лікарні УЗ всім необхідним для ефективного та комфортного лікування пацієнтів з коронавірусом.

Національна служба здоров’я максимально пришвидшить підписання договорів з Центром охорони здоров’я Укрзалізниці для забезпечення фінансування дорожніх клінічних лікарень, - додали у пресслужбі УЗ.

Читайте також

Нагадаємо, що у комунальних медзакладах столиці підготували вже 3100 ліжок для хворих на коронавірус. І надали МОЗ варіанти для можливого розміщення мобільного шпиталю.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я готується розгорнути мобільний шпиталь у Палаці спорту в Києві. Ляшко зазначив, що уже є попередній бюджет, який доопрацьовують. ДП "Медичні закупівлі", за завдання МОЗу, проаналізувало ціни на потреби щодо обладнання, тому вже готується постанова, якою виділять кошти на розгортання шпиталю у Палаці спорту.

Міністерство охорони здоров'я планує забезпечити киснем до 40 тис. ліжок, відведених для лікування хворих на COVID-19, до кінця листопада.

1