В Умані спецпризначенці тренувалися затримувати терористів (відео)

СБУ провела антитерористичні навчання напередодні паломництва хасидів
В Умані спецпризначенці тренувалися затримувати терористів (відео)
Навчання в Умані (фото СБУ)
17 Серпня 2021, 13:52
читать на русском

Спецпризначенці СБУ провели планові тренування в Умані у межах підготовки до щорічного святкування юдеями Рош га-Шана (свято Нового року для вірян, що сповідують юдаїзм). Крім СБУ, в навчанні взяли участь підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій та Нацполіції.

Про це повідомляє СБУ.

За легендою тренувань, "терористи" замінували 9-поверховий готель, що знаходиться на території історико-культурного центру імені Раббі Нахмана в Умані, та забарикадувалися в одному з його номерів. Зловмисники хотіли дискредитувати імідж України на міжнародній арені. Адже щорічно в Черкаську область приїздять паломники з понад 25 країн, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході тренування були проведені штурмові дії з використанням альпіністського спорядження і затриманням "терористичної групи". Учасники тренування повинні були відпрацювати алгоритм взаємодії суб’єктів антитерористичної діяльності для ефективного реагування на загрози терористичного й диверсійного характеру під час масових заходів.

За оцінками координаційної групи, учасники тренування успішно відпрацювали алгоритм міжвідомчої взаємодії щодо запобігання терористичним загрозам, - наголошують в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила протиправну схему постачання на територію України міндобрив російського виробника.

Читайте також

1