В уряді розповіли про відновлення конкурсів на зайняття держпосад

У Кабміні вважають, що це важливий крок для стабілізації системи державного управління
В уряді розповіли про відновлення конкурсів на зайняття держпосад
Олег Немчінов, Міністр КМУ (фото: facebook.com/nemchinov.oleh)
8 Лютого 2021, 11:25
читать на русском

В уряді сподіваються на те, що Верховна Рада ухвалить у другому читанні законопроєкт про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби, які зупинили у зв’язку із COVID-19.

Про це сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у щотижневому огляді новин у сфері держуправління у Youtube.

Посадовець повідомив, що парламент 334 голосами підтримав законопроєкт, за яким будуть відновлені конкурси на посади державної служби.

За його словами, дуже важливо, про що говорили міжнародні партнери та багато фахівців з питань державної служби та державного управління, пропонується скасувати статтю, яка дає можливість політичним особам упродовж чотирьох місяців після призначення або керівникам органів центральної виконавчої влади звільняти державних службовців категорії А, переводячи їх у кадровий резерв.

Це важливий крок для стабілізації системи державного управління. Я думаю, що народні депутати у другому читанні підтримають всі ці пропозиції, - сказав Немчінов.

Читайте також

Немчінов наголосив, що наразі активно опрацьовується питання щодо перехідного періоду, який буде у разі ухвалення цього законопроєкту, зокрема підписання додаткових контрактів, черговості проведення конкурсів, організації роботи комісії вищого корпусу державної служби, а також самої процедури конкурсу для того, щоб якісно провести конкурс на посади, які зараз обіцяють державні службовці, які працюють за контрактами до закінчення карантину.

Міністр нагадав про продовження реформування роботи секретаріату Кабінету Міністрів.

Ми запровадили декілька новацій на виконання нового регламенту КМУ, працюємо із Нацдержслужбою по різноманітному по удосконаленню державної служби, зокрема і в частині оплати праці, - додав Немчінов.

Нагадаємо, що в Україні з'явиться Єдиний портал для розгляду повідомлень про корупцію. Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні ухвалила законопроєкт №3450, яким вносяться зміни до закону України "Про запобігання корупції".

Закон також гарантуватиме реалізацію права викривачів на захист у судах з боку адвокатів системи безоплатної правової допомоги.