В уряді розповіли, як довго діятимуть COVID-сертифікати міжнародного зразка

Термін дії відраховується від дня введення останньої дози вакцини
Важливо
В уряді розповіли, як довго діятимуть COVID-сертифікати міжнародного зразка
Карантин в Україні під час коронавірусу, українці, люди в масках фото: УНІАН
15 Вересня 2021, 11:38
читать на русском

Зелені COVID-сертифікати міжнародного зразка мають термін дії до одного року та доступні після повного курсу вакцинації.

Про це йдеться у постанові Кабміну.

Так, уряд вніс доповнення до "карантинної постанови" та встановив термін дії міжнародного сертифіката після вакцинації від коронавірусу - 365 днів від дня введення останньої дози відповідно до протоколу вакцинації від COVID-19.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, "жовтий" сертифікат діє 120 днів і генерується після першої дози вакцини. "Зелений" можна отримати після повного курсу, термін його дії - 365 днів.

Нагадаємо, через тиждень в Україні буде введена нова карантинна зона - жовта. У нашому матеріалі: "Жовта зона карантину: до чого слід готуватися українцям" ви зможете дізнатися, на які обмежень чекати та до яких змін готуватися.

Крім того, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що коронавірус стає "пандемією невакцинованих". Тому він закликав українців щеплюватись від COVID-19. Також Ляшко розповів, чи будуть вводити в Україні локдаун, і коли області перейдуть у "жовту" карантинну зону.

Читайте також

1