Вакансії в органах влади хочуть скоротити на 10% - міністр

Це можуть бути як внутрішні реорганізації, так і скорочення вакансій
Вакансії в органах влади хочуть скоротити на 10% - міністр
Олег Немчінов, Міністр КМУ (фото: facebook.com/nemchinov.oleh)
27 Червня 2021, 12:43
читать на русском

Виконавча влада проводить кадрову оптимізацію, тому державні вакансії будуть скорочені на 10%.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в етері телеканалу "Україна 24".

Зараз, за даними Держстату, станом на I квартал 2021 року в Україні було близько 30 тисяч вакансій держслужбовців. При цьому впродовж пандемійного року відбувалася процедура кооптування вакансій через процедуру доборів. Зараз державна служба вдосконалюється в частині цифровізації, запровадження нових процесів, - сказав він.

За його словами, було доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, щоб оптимізувати структуру центральних органів виконавчої влади і їхніх територіальних підрозділів, оптимізувати чисельність залежно від органу і рівня виконання ним функціоналу до 10%.

Це можуть бути як внутрішні реорганізації, так і скорочення вакансій. Насамперед йдеться про скорочення тих вакансій, які роками не заповнюються, - зазначив він.

Нагадаємо, що 30 березня під час засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління президент України Володимир Зеленський запропонував протягом двох років перенести міністерства з Києва в регіони України.

У межах деконцентрації органів виконавчої влади в областях створюватимуть нові відомства, а нині працюючі міністерства залишаться у Києві.

Читайте також

1