Вакцина AstraZeneca від коронавірусу ефективна на 70% після першої дози

Третя фаза клінічних випробувань показує 100% захист від важких наслідків
Вакцина AstraZeneca від коронавірусу ефективна на 70% після першої дози
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
4 Лютого 2021, 03:02
читать на русском

Вакцина від COVID-19 британсько-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca показала ефективність 70% і виявилася дієвою вже після першої дози.

Про це йдеться в релізі на сайті компанії.

Третя фаза клінічних випробувань показує 100% захист від важких наслідків, госпіталізації та смерті від COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Дослідження у Великобританії, Бразилії та Південній Африці показали ефективність вакцини на рівні 76% після першої дози зі збереженням захисту до другої дози. При інтервалі між ними від 12 тижнів і більше ефективність вакцини збільшується до 82%.

Читайте також

Крім того, випробування підтвердили, що вакцина від AstraZeneca знижує безсимптомну передачу вірусу на 67% після першої дози і на 50% після другої. Аналіз ґрунтується на показниках понад 17 000 добровольців, у яких було виявлено 332 симптоматичних випадки.

Вакцину можна зберігати і транспортувати в нормальних умовах охолодження при температурі від +2 до +7 протягом не менше шести місяців.

Нагадаємо, що Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало умовно дозволити продаж вакцини від COVID-19 AstraZeneca для запобігання коронавірусної хвороби у людей у віці від 18 років.

1