Вакцину AstraZeneca рекомендовано дозволити до продажу у Європі

Препарат фірми AstraZeneca став третьою рекомендованою у Європі вакциною
Вакцину AstraZeneca рекомендовано дозволити до продажу у Європі
Вакцина (фото: Fenway Health)
29 Січня 2021, 20:58
читать на русском

Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало умовно дозволити продаж вакцини від COVID-19 AstraZeneca для запобігання коронавірусної хвороби у людей у віці від 18 років.

Про схвалення вакцини повідомили на сайті Європейського агентства з лікарських засобів EMA.

EMA рекомендує надати умовний дозвіл на продаж вакцини від COVID-19 AstraZeneca для запобігання коронавірусної хвороби у людей у віці від 18 років, - заявили в агентстві.

Це вже третя вакцина від COVID-19, яка була рекомендована EMA для застосування у країнах Європи.

Комітет з лікарських засобів для людини EMA детально оцінив дані про якість, безпеку та ефективність вакцини та рекомендує консенсусом офіційно умовний дозвіл на продаж, який видається Європейською комісією, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, американська компанія Pfizer погодилась передати через глобальний механізм COVAX до 40 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 бідним країнам. Таке рішення ухвалили після слів очільника ВООЗ Тедроса Адханома Гебреісуса про "катастрофічний моральний провал", в якому багаті країни скупили усі вакцини.

Зазначається, що така кількість вакцин є краплею в морі, бо треба забезпечити мільярди людей у 92 країнах з низьким та середнім рівнем доходу.

Гебреісус на пресконференції зазначив, що постачання від Pfizer та близько 150 мільйонів вакцин AstraZeneca дадуть змогу розпочати постачання вакцин у межах COVAX вже в лютому. За його словами, до кінця року у межах цього механізму країни мають отримати близько 2 мільярдів доз.

Pfizer/BioNTech не обіцяли поставляти вакцину бідним країнам, на відміну від низки інших виробників, проте вирішили продати свій препарат COVAX за "некомерційною ціною".