Велика Британія першою у світі схвалила вакцину від COVID AstraZeneca

Вакцина розроблена Оксфордським університетом спільно з фармкомпанією AstraZeneca
Важливо
Велика Британія першою у світі схвалила вакцину від COVID AstraZeneca
Вакцина (фото: Shutterstock)
30 Грудня 2020, 09:38
читать на русском

Влада Великої Британії схвалила використання вакцини від COVID-19, розробленої Оксфордським університетом спільно з фармкомпанією AstraZeneca.

Уряд сьогодні прийняв рекомендацію Управління з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення (MHRA) дозволити використання вакцини від COVID-19 Оксфордського університету та AstraZeneca, - йдеться в заяві на сайті уряду.

Як повідомляє ВВС, Велика Британія замовила 100 мільйонів доз цієї вакцини, яку регулятор лікарських засобів визнав одночасно безпечною та ефективною. Цього буде достатньо для вакцинації 50 мільйонів людей.

Читайте також

Схвалення регулятором лікарських засобів означає, що вакцина є одночасно безпечною та ефективною.

Нагадаємо, вакцина фармкомпанії AstraZeneca була розроблена в перші місяці 2020 року, протестована на першому добровольці у квітні та з того часу пройшла масштабні клінічні випробування, у яких брали участь тисячі людей.

Раніше у Великій Британії схвалили вакцину Pfizer-BioNTech. Вакцинацію від коронавірусу пройшли вже понад 600 000 людей. 90-річна мешканка Великої Британії Маргарет Кінан першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

Читайте також наш матеріал: "Вакцинація в Україні: хто перший, чи є гроші та коли розпочнеться"