У Великій Британії появились алергічні реакції на вакцину від коронавірусу

Було зафіксовано два випадки алергії
У Великій Британії появились алергічні реакції на вакцину від коронавірусу
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
9 Грудня 2020, 22:00
читать на русском

У Великій Британії після вакцинації від коронавірусу розробки Pfizer у людей появилася алергічна реакція. Тих, хто схильний до сильної алергії, закликають не робити щеплення.

Про це повідомляє Reuters.

У перші дні вакцинації були зафіксовані два випадки алергічної реакції у співробітників Національної медичної служби Британії. Але обидва вони в порядку і відновлення проходить добре.

Розслідування випадків алергічної реакції буде ще тривати. У Pfizer і BioNTech також вітали дослідження ситуації. Там зазначили, що на стадії масового випробування вакцини також виключали з дослідження людей з історією сильних алергічних реакцій.

У зв'язку з цим, британська Національна медична служба закликала людей з історією сильних алергічних реакцій в анамнезі не йти на вакцинацію від коронавірусу.

Читайте також

Нагадаємо, що 90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

А Велика Британія - перша країна у світі, яка почала використовувати вакцину Pfizer після того, як регулятори схвалили її використання минулого тижня.

Читайте більше у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1