Вакцинація від COVID-19 в Європі може розпочатись уже навесні

Мінімум рік важливо продовжувати носити маски і дотримуватися безпечної дистанції
Вакцинація від COVID-19 в Європі може розпочатись уже навесні
Вакцина (фото: pexels)
16 Жовтня 2020, 15:19
читать на русском

В Європі вакцинація проти коронавірусу може початися навесні-влітку 2021 року. Для серйозного скорочення масштабів пандемії буде потрібно приблизно рік.

Про це заявив виконавчий директор Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА) Гвідо Рази в ефірі телеканалу Sky TG24.

Він запевняє, що мінімум рік важливо продовжувати носити маски і дотримуватися безпечної дистанції.

Є надія, що перші дози вакцини для людей, які належать до групи ризику, можуть поступити навесні 2021 року, давши початок серйозній вакцинації. На мій погляд, наявність доз вакцини буде дуже швидко збільшуватися після схвалення її застосування, - сказав Рази.

Читайте також

В Європі швидше за все будуть створені декілька різних вакцин проти коронавірусу і вже на початку наступного року може з'явитися три екземпляри, які пройдуть схвалення ЕМА.

Нагадаємо, що вчені з німецького Інституту Роберта Коха запевняють, що поява вакцини від коронавірусу значно покращить боротьбу з інфекцією, але не означатиме повернення у близькій перспективі до "передпандемійного" способу життя і скасування карантинних обмежень. Згідно з висновками експертів RKI, навіть із появою вакцини мають залишатися обмеження, як-от носіння масок та дотримання дистанції.