Скільки коштуватиме вакцина від COVID-19: озвучили ціни

Кінцева вартість ще невідома
Скільки коштуватиме вакцина від COVID-19: озвучили ціни
Дослідження (фото: Pexels)
15 Жовтня 2020, 08:13

Вакцина від коронавірусу може коштувати близько 37 доларів, коли буде доступна Україні.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі "Україна 24".

Є ціни, принаймні та інформація, яку нам надавали компанії виробників вакцин, які проводять третю фазу (клінічних випробувань – УП). Попередня ціна, яку вони давали, це 37 доларів, - заявляє міністр.

За словами Степанова (досьє Максима Степанова), кінцева вартість ще невідома. Ціну у 37 доларів назвали компанії із США та Китаю. Вона формується відповідно до витрат на її виготовлення. Окрім того, не виключено, що ціна може стати меншою.

Читайте також

Нагадаємо, що в Офісі президента вважають, що Україна може отримати вакцину від COVID-19 трьома шляхами: через механізм COVAX, завдяки виробництву відповідних препаратів на своїх потужностях, якщо країни Євросоюзу передаватимуть їй свої надлишки отриманих вакцин.

Також 6 жовтня народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним. Зустріч відбулась у Ново-Огарьово, у резиденції президента РФ, де український політик заявив, що громадяни його країни вимагають захисту, і вакцинація - це найнадійніший спосіб. Медведчук попросив вакцину "Супутник V" у Путіна, яку вже вже перевірив на собі і своїй сім'ї.

1