Вакциновані масово хворіють: лікар розповів, хто найкраще захищений від COVID-19

Вакцинація від COVID-19 не захищає абсолютно всіх
Вакциновані масово хворіють: лікар розповів, хто найкраще захищений від COVID-19
Вакцинація в Україні фото: КМДА
25 Вересня 2021, 05:06
читать на русском

Імунолог Андрій Волянський заявив, що вакцинація від коронавірусу не захищає абсолютно всіх. При цьому ті, хто перехворів на COVID-19, значно краще захищені, ніж ті, хто отримав щеплення.

Про це лікар заявив в етері телеканалу "Україна 24".

Вакцинація від COVID-19 не захищає абсолютно всіх. Вона захищає деяку частину людей. Хто сказав, що 80% вакцинованих шкільних вчителів - це гарантія того, що ніхто не хворітиме? Це висмоктано з пальця, тому що вакциновані масово хворіють, й Ізраїль показав, що навіть третя доза - це не виняток з правил, - сказав він.

За словами Волянського, по-справжньому захищений той, хто має імунний щит - він може бути й природним, і штучним. Тобто ті, хто перехворів, захищені значно краще, ніж вакциновані.

Велика частина вакцинованих також захищена, але не всі. Серед вакцинованих треба знаходити тих, що не відповіли, і перед ними ставити питання про третю дозу, - зазначив імунолог.

Водночас лікар зазначив, що вакцинацією треба захищати вразливі категорії населення, тобто "те, що ми не робили з початку вакцинальної кампанії".

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1