Вакциновані від коронавірусу німці отримають привілеї - Бундестаг

Особи, які отримали вакцини, не мають дотримуватися всіх карантинних обмежень
Вакциновані від коронавірусу німці отримають привілеї - Бундестаг
Прапор Німеччини Фото: Ingo Joseph з Pexels
7 Травня 2021, 17:28
читать на русском

У Німеччині схвалили розпорядження уряду щодо привілеїв для вакцинованих та тих, хто одужав від коронавірусної інфекції.

Напередодні цей документ схвалив німецький Бундестаг, передає видання DW.

Правила, що послаблюють обмеження локдауну для певних груп населення, набудуть чинності після публікації документа в офіційному віснику, тобто з 8 травня.

Читайте також

Передбачається, що вакциновані від коронавірусу, а також ті, хто одужав від COVID-19, зможуть без жодних обмежень зустрічатися з іншими людьми. У разі зустрічі в родинному колі чи серед друзів з тими, хто ще не вакцинувався, їх не враховуватимуть у максимально допустиме число осіб, з якими можна контактувати. Для цих осіб не діятимуть і обмеження комендантської години. Так само їм не потрібно буде відбувати карантин після поїздки за кордон - якщо тільки вони не прибувають з країни чи регіону, де зафіксовані мутовані варіанти коронавірусу. Повністю вакциновані також не повинні пред`являти негативні тести на коронавірус при відвідуванні магазинів чи перукарень.

Як відомо, повністю вакцинованими в Німеччині вважають тих, хто щонайменше 14 днів тому отримав другу ін`єкцію вакцини від коронавірусу, а у разі застосування препарату компанії Johnson & Johnson достатньо й одного щеплення. Для доведення того, що особа одужала від коронавірусу, необхідно надати позитивний лабораторний ПЛР-тест, якому не менше 28 днів, але не більше шести місяців.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність збільшення темпів вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19 в країні.

1