Вакцинованим українцям не дозволять зняти маски

Щепленим від коронавірусу українцям доведеться ходити в масках як мінімум до весни
Головне
Вакцинованим українцям не дозволять зняти маски
Захисна маска, коронавірус Фото: Рexels
29 Липня 2021, 13:21
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров’я України не розглядають скасування масок для вакцинованих українців.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю виданню "Українська правда".

Зокрема Кузін наголосив, що можливість скасування масок для вакцинованих навіть не розглядається.

Ні, ми поки такого не розглядаємо. Хочу повернутись до того рішення Центру контролю та профілактики хвороб – попри те, що вони справді спочатку давали таку рекомендацію, потім вони внесли корективи та обмеження щодо носіння масок. І зараз вони повертаються до базових вимог, бо справді маски є обов’язковими за недостатнього рівня охоплення щеплень, - пояснив санлікар.

Кузін пояснив, що скасування маскового режиму може розглядатись лише тоді, коли більшість населення є провакцинованою і коли є гарантія, що жодна людина, яка знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не передасть інфекцію.

За прогнозом головного санлікаря, українці носитимуть маски ще як мінімум всю осінь і зиму.

Я впевнений, що всі вже звикли і мають лайфхаки, як їх треба носити. І тут є ще один плюс – восени нас не оминуть гострі респіраторні вірусні інфекції, ми також будемо стикатися з вірусом грипу. Тому маска буде захищати не лише від ковіду, - підсумував Кузін.

Нагадаємо, раніше Кузін заявив, що для закритих приміщень швидше за все маски залишаться обов'язковими ще на довгий час, поки ми не досягнемо адекватних рівнів вакцинації або допоки увесь світ не розпрощається з коронавірусною хворобою.

Читайте також