Вакцинуватимуть всіх охочих: Шмигаль оголосив про початок п`ятого етапу вакцинації

У регіони надійде ще 3,3 мільйона доз вакцини від коронавірусу
Головне
Вакцинуватимуть всіх охочих: Шмигаль оголосив про початок п`ятого етапу вакцинації
Вакцинація (фото: УНІАН)
19 Липня 2021, 19:27
читать на русском

Глава українського уряду Денис Шмигаль оголосив про старт п`ятого етапу кампанії з вакцинації населення, під час якого щеплення зможуть отримати усі охочі.

Про це повідомили в Офісі президента.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка (досьє Віктора Ляшка), цього тижня в регіони буде спрямовано ще 3,3 млн доз вакцини. Зокрема, 2 млн доз Moderna, 1 млн доз CoronaVac і 300 тис. доз Pfizer.

Прем’єр-міністр Шмигаль наголосив на необхідності створення пунктів щеплень на прикордонних пунктах пропуску, аби кожен охочий зміг вакцинуватися.

Потрібно розгорнути пункти щеплення в аеропортах та наземних пунктах пропуску й максимально проводити вакцинацію. Цього тижня ми запускаємо п’ятий етап вакцинування. Вакцини в Україні достатньо для того, щоб щепити всіх охочих. Завдяки домовленостям президента Зеленського ми отримали від США два мільйони доз Moderna, яка призначена для масової вакцинації колективів і підприємств. Вже цього тижня вона буде роздана в регіони, – зазначив очільник уряду (досьє Дениса Шмигаля).

За підсумками селекторної наради керівникам міністерств та державних підприємств було дано завдання розпочати активну вакцинацію своїх колективів.

Про те, як в Україні планують захищатися від "Дельта" штаму коронавірусу та чи рятує від нього вакцинація, читайте в матеріалі Парламент.ua: "Дельта" в Україні: коли українців накриє нова хвиля коронавірусу та як захиститися.

Читайте також

1