Вакцинувався поза чергою: мера німецького міста відсторонили від посади

Такі його дії зруйнували довірливі відносини із міською радою
Вакцинувався поза чергою: мера німецького міста відсторонили від посади
вакцина, шприц Фото: Pexels
13 Квітня 2021, 10:02
читать на русском

У Німеччині бургомістра міста Галле (федеральна земля Саксонія-Ангальт) Бернда Віґанда відсторонили від посади на невизначений час через позачергову дострокову вакцинацію проти коронавірусу. Тому це "зруйнувало довірливі відносини із міською радою".

Відповідне розпорядження про відсторонення на основі рішення міської ради вручила бургомістру голова представницького органу Катя Мюллер, передає DW.

Рішення набуло чинності 12 квітня, але Віґанд може оскаржити розпорядження та набуття ним чинності. Тому бургомістр може вдатись до правових кроків.

Так, 64-річний бургомістр та кілька міських посадовців зробили COVID-щеплення задовго до того, як мала настати їхня черга. Але чоловік відкидає усі звинувачення.

Також прокуратура міста Галле розпочала розслідування щодо можливого неправомірного приховування Віґандом доз вакцини.

COVID-вакцинація у Німеччині відбувається за суворо ухваленою чергою. До пріоритетної групи включили тих, хто у разі зараження коронавірусом міг мати особливо тяжкий перебіг хвороби, зокрема й зі смертельними наслідками.


Нагадаємо, що у місті Дельменгорст, що в Німеччині, 30-річний чоловік підпалив мерію через те, що втомився від карантинних обмежень. Він кинув у вікна мерії кілька "коктейлів Молотова".

Читайте також