ВАКС конфіскував активи колаборанта Сальдо

Водночас майно, яке було записане на доньку Ірину, залишилося у власності сім`ї
ВАКС конфіскував активи колаборанта Сальдо
Володимир Сальдо / Фото: t.me/SALDO_VGA
9 Травня 2023, 17:41
читать на русском

Вищий антикорупційний суд рішенням від 9 травня конфіскував статки ексдепутата та колишнього міського голови Херсона колаборанта Володимира Сальдо.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Зокрема, у власність держави стягнено  зареєстроване в Коростишівському районі Житомирської області ПАТ "Каштан", яке займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Також конфісковано 30% транспортної компанії "Дельта Сервіс".

Також у Сальдо конфіскували готель і триповерхову будівлю у Херсоні, будинок площею 226 квадрати у Херсоні, квартири в Херсоні та Одесі, апартаменти площею понад 300 квадратів у Ялті, квартиру та два паркомісця у Ореанді, декілька земельних ділянок та автомобіль Volvo XC90.

Водночас суд відмовився конфісковувати майно, яке записано на доньку Ірину, зокрема зареєстроване в Херсоні ТОВ "Бебко" (мережа автосалонів, яка є дилером автівок Volvo) та зареєстроване в Херсоні ТОВ "Конка", яке займається організацією дозвілля.

Водночас як писало британське видання The Guardian, колишній депутат-зрадник Володимир Сальдо зміг відкрити компанію у Великій Британії попри те, що проти нього вже давно запроваджені санкції. Горезвісний колаборант з Херсона вказаний у британських документах як власник фірми, зареєстрованої у листопаді, тобто через п’ять місяців після того, як його внесли до санкційного списку.

Читайте також

1