ВАКС скасував постанову про зупинку розслідування у справі щодо Януковича

Йдеться про розслідування за фактом заволодіння державними коштами
ВАКС скасував постанову про зупинку розслідування у справі щодо Януковича
Експрезидент України Віктор Янукович Фото: УНІАН
11 Березня 2021, 18:02
читать на русском

Вищий антикорупційний суд скасував постанову детектива про зупинення досудового розслідування у справі щодо експрезидента України Віктора Януковича.

Про це повідомляється у пресслужбі ВАКС.

У вівторок, 09 березня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу захисника і скасувала постанову детектива про зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього президента України, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про розслідування за фактом заволодіння державними коштами на загальну суму 220 млн. грн під час побудови виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Слідчий суддя дійшла висновку, що зі змісту оскаржуваної постанови неможливо встановити мотиви слідства для необхідності звернутися із запитом про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні.

Читайте також

Вказано, що детектив у судовому засіданні не надав жодних документів, з яких можна встановити, на виконання яких саме процесуальних дій спрямований запит у межах міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, що 4 березня Європейський Союз продовжив санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича ще на рік та його оточення.

Колишнього виконувача обов`язків прем`єр-міністра Сергія Арбузова та міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника виключили із санкційних списків країн Європейського Союзу.