ВАКС скасував заочний арешт Дубілета

Ексголова правління ПриватБанку нині живе в Ізраїлі
ВАКС скасував заочний арешт Дубілета
Олександр Дубілет (фото: minfin.com.ua)
22 Липня 2021, 15:36
читать на русском

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу адвокатів ексголови правління ПриватБанку Олександра Дубілета та скасувала раніше призначений заочний арешт.

Відповідна інформація оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 02 червня 2021 року про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні №12017040000000531 від 06 березня 2017 року відносно підозрюваного скасувати, – йдеться у рішенні.

Ухвала є остаточною та набуває чинності з моменту проголошення. Також вона не підлягає оскарженню у касаційному порядку.


Контекст. У березні 2021 року Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук ексголову правління Приватбанку Олександра Дубілета (досьє Олександра Дубілета). Його підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку наприкінці 2016 року перед його націоналізацією.

2 червня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак заочно заарештував Дубілета (обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою).

Водночас ЗМІ повідомляють, що Дубілет перебуває в Ізраїлі, де живе у власному будинку у Герцлії (місто в Ізраїлі у передмісті Тель-Авіву - відомий курорт). За ним слідкували детективи, які помітили розшукуваного поблизу пристані для яхт, він прогулювався по пляжу.

Читайте також