Вантажі до 22 тонн визнаватимуть гуманітарною допомогою: Зеленський підписав закон

Органи місцевого самоврядування вважатимуться отримувачами гуманітарної допомоги
Важливо
Вантажі до 22 тонн визнаватимуть гуманітарною допомогою: Зеленський підписав закон
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
13 Жовтня 2021, 21:51
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє визнавати вантажі до 22 тонн гуманітарною допомогою.

Про це повідомили в Офісі президента.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо оперативності прийняття рішень" № 1758-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 21 вересня 2021 року. Документ покликаний забезпечити на місцевому рівні оперативність ухвалення рішень про визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 22 тонн, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що закон також визнає органи місцевого самоврядування отримувачами гуманітарної допомоги.

Цей закон розширює повноваження громад щодо визнання гуманітарною допомогою для отримувачів на їхній території: легкових автомобілів для інвалідів, транспортних засобів спецпризначення (крім таксі та автомобілів інкасації) для забезпечення ними бюджетних підприємств, установ та організацій.

Такі транспортні засоби спецпризначення не можуть бути відчужені протягом 10 років за будь-якими цивільно-правовими угодами, крім безоплатної передачі іншим аналогічним підприємствам, - пояснили в Офісі.

Додали, що відтепер місцеві адміністрації матимуть право визнавати гуманітарною допомогою вантажі вагою до п'яти тонн та вантажі вагою до 22 тонн, якщо вони складаються виключно з товарів, необхідних для запобігання виникненню та поширенню спалахів епідемій або призначених для подолання інших надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, ЄС відправить населенню на Сході України гуманітарну допомогу в розмірі 25,4 млн євро.

Читайте також