Ватажку окупаційної адміністрації на Донбасі повідомили про підозру - Генпрокуратура

Підозрюваний знущався з українських військових ЗСУ
Ватажку окупаційної адміністрації на Донбасі повідомили про підозру - Генпрокуратура
Бойовики на Донбасі
15 Лютого 2021, 13:48
читать на русском

Одному з ватажків окупаційної адміністрації РФ, колишньому заступнику міністра інформації так званої "ДНР", повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, а також у створенні терористичної організації.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що колишньому заступнику міністра інформації так званої "ДНР" повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створенні терористичної організації (ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 КК України). Слідчому судді прокуратура подала клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також

Зазначимо, що у 2014 році громадянин України вступив до терористичної організації "ДНР" і брав участь у її діяльності. Зокрема, він знущався з полонених військовослужбовців Збройних Сил України.

У червні 2015 року підозрюваного призначили на посаду так званого "заступника міністра інформації "ДНР", де він відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди цієї терористичної організації. Також чоловік брав участь у публічних заходах, на яких закликав до участі в незаконних виборах на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької й Луганської областей та до приєднання так званих "ДНР" і "ЛНР" до Російської Федерації.

Нагадаємо, що Верховний суд визнав справедливим покарання за державну зраду у вигляді 12 років позбавлення волі. Харків’янин збирав інформацію, яка містить державну таємницю, щоб передати її представникам іноземної держави – Російської Федерації.

1