Ватикан назвав вакцину від коронавірусу морально прийнятною

Навіть якщо для неї застосовували клітинні лінії, що походять з абортованого плоду
Ватикан назвав вакцину від коронавірусу морально прийнятною
Ватикан (фото: з відкритих джерел)
22 Грудня 2020, 20:18
читать на русском

У Ватикані назвали використання вакцини від коронавірусу "морально прийнятним" навіть, якщо для її розробки застосовували клітинні лінії, що походять з абортованого плоду.

Про це повідомляє Vatican News.

У тому разі, якщо не існує альтернативного доступу до етично бездоганних вакцин, морально прийнятним є використання вакцин проти COVID-19, для розробки та виробництва яких використовувалися клітини, що походять з абортованого плоду, — йдеться в повідомленні.

Читайте також

Водночас у католицькій церкві наголосили, що цю позицію Ватикану не можна сприймати як моральне схвалення використання таких клітин загалом.

Там зазначили, що на розробниках, виробниках та владі лежить відповідальність за доступні етично прийнятні вакцини — зокрема, у більш бідних країнах.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск пообіцяв спеціальну індульгенцію віруючим у зв'язку з пандемією COVID-19. А наступний 2021 рік оголосив  роком святого Йосифа.

Франциск оголосив особливий рік з нагоди 150-річчя проголошення святого Йосипа покровителем Вселенської церкви. Водночас Апостольська пенитенциарія видала указ про надання спеціальних індульгенцій на час особливого року.

1