Вбив матір шести дітей: 18-річного зловмисника визнали неосудним

Його відправили на лікування до психіатричного закладу
Вбив матір шести дітей: 18-річного зловмисника визнали неосудним
Ліжко у психіатричній лікарні Фото автора RODNAE Productions з Pexels
9 Червня 2022, 20:28
читать на русском

У Рівненській області суд визнав неосудним 18-річного юнака, який вбив листоношу, 42-річну матір шістьох дітей.

Про це повідомили в прокуратурі Рівненської області.

Сарненським районним судом задоволено клопотання обласної прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 18-річного сарненчанина, якого обвинувачували в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів та розбої, спрямованому на заволодіння майном, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України), - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що в березні минулого року в Сарнах неповнолітній хлопець хотів пограбувати будинок своєї бабусі. Проте вже у подвір'ї юнак зустрів 42-річну листоношу. Він наніс декілька ударів сокирою по голові жінки, у результаті чого вона померла на місці.

Юнак, тим часом, втік на велосипеді, прихопивши із собою сумку листоноші. Закривавлену жінку виявила молодша сестра зловмисника. Без матері залишились 6 дітей. Вбивцю за кілька годин затримали у Сарнах. До того часу він вже викинув сумку, а 18 тисяч гривень, які були у ній, сховав у свій одяг, - пояснили в прокуратурі.

Таким чином рішенням суду до хлопця застосували примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Згідно з висновком психолого-психіатричної експертизи юнак неосудний, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в місті Червонограді Львівської області 27-річний онук зарізав 73-річну бабусю. На її тілі виявили численні ножові поранення.

Читайте також

1