Велика Британія готова надати притулок Зеленському та урядовцям

Шмигаль запевнив, що уряд України працює в Києві
Велика Британія готова надати притулок Зеленському та урядовцям
борис Джонсон виступає в парламенті (фото: the Guardian)
24 Лютого 2022, 20:13
читать на русском

Велика Британія готова надати президентові України Володимиру Зеленському та членам його уряду притулок, якщо їм знадобиться безпечне місце.

Про це заявив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон, виступаючи перед палатою громад парламенту.

Звичайно, ми готові надати всю можливу підтримку — логістичну та іншу. Британія завжди так чинила щодо урядів у вигнанні. Сьогодні вранці я якраз говорив президенту (України Володимиру. - Ред.) Зеленському, що йому та його кабінету може знадобитися безпечний притулок, - сказав Джонсон.

Голова українського уряду Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів продовжує працювати в Києві та веде численні перемовини з міжнародними партнерами.

Росія продовжує наступати на українську територію. Збройні Сили, Національна гвардія та прикордонники згуртовано відстоюють українські позиції по всьому периметру, — сказав він.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Глава держави також заявив про розрив дипломатичних відносин з РФ. 

Читайте також

1